mentenanta-vending

In cadrul acestui articol va vom prezenta principalele aspecte privind o buna ingrijire a automatului de cafea, tip vending, pentru o buna functionare in timp.

Instalarea automatului de vending cafea

Automatul nu poate fi instalat în exterior. Acesta trebuie instalat în spaţii fără umiditate cu o temperatură constantă între 5° C şi 32° C, şi unde nu sunt folosite jeturi de apă pentru curăţarea spaţiului. Automatul trebuie poziţionat lângă un perete, astfel încât între acesta şi automat să fie o distanţă de minim 4 cm pentru a permite o ventilare corespunzătoare. Nu acoperiţi automatul cu materiale textile sau ceva similar.

Automatul trebuie să fie poziţionat la un unghi de înclinare de maxim 2°. Cu ajutorul picioarelor reglabile incluse puteţi poziţiona automatul la unghiul de înclinare corespunzător.

Aparatul poate fi instalat pe o masă sau orice alt suport adecvat (înălţimea recomandată este de 80 cm). Dacă este posibil, se recomandă utilizarea suportului special, care poate cuprinde tavă reziduuri lichide, kit de alimentare cu apă, sistem de plată şi, dacă este cazul, sistem de dedurizare.

La instalarea automatului, circuitele hidraulice şi părţile care intră în contact cu produsele alimentare trebuie să fie igienizate pentru a îndepărta orice bacterie care s-ar fi putut forma în timpul depozitării.

Curatarea automatului de cafea

La instalarea automatului, şi apoi cel puţin săptămânal sau chiar mai frecvent în funcţie de utilizare şi de calitatea apei, mixerele şi conductele de distribuire trebuie să fie bine igienizate (curăţate şi dezinfectate), pentru a garanta distribuirea produselor într-o igiena corespunzătoare.

Părţile care urmează să fie curăţate sunt după cum urmează:
– compartimentele depozitare pudră instant, mixerele şi conductele de distribuire;
– tuburile de distribuire şi deversoarele;
– jgheab zahăr
– compartimentul de dozare;
– îndepărtaţi pâlniile de pudră şi pâlniile de apă, alimentatoarele, compartimentele depozitare pudra şi rotoarele mixerelor;
– spălaţi toate piesele cu detergent (respectând indicaţiile producătorului), fiind sigur că toate reziduurile vizibile sunt îndepărtate; (dacă este cazul folosiţi o perie).

Dezinfectarea ar trebui efectuată utilizând produse de dezinfectare.
– scufundaţi piesele pentru aproximativ 20 de minute într-un recipient cu o soluţie preparată de dezinfectare;
– reinstalaţi alimentatoarele şi pâlniile de apă;
– reinstalaţi compartimentele depozitare pudră şi pâlniile de pudră după ce au fost clătite şi uscate.

CAFEA BOABE PENTRU AUTOMATE VENDING

Caracteristici produs: Marca: TCHIBO Categorie: Cafea Boabe Recomandat pentru: Automate Vending Mod ambalare: punga de 500 gr,…
Caracteristici produs: Marca: Vandino Categorie: Cafea Boabe Recomandat pentru: Automate Vending Mod ambalare: punga de 1 kg, bax…
Cafea boabe 100% Robusta, cu un gust proaspat si tonifiant, indicata pentru utilizarea in prepararea bauturilor pe…

Viziteaza magazinul nostru pentru a vizualiza oferta completa de cafea si consumabile!

DESPRE ACEST ARTICOL